Vidal candies is trendsetter in de snoepgoedsector

Vidal candies is trendsetter in de snoepgoedsector

Tientallen jaren heeft het Spaanse bedrijf de wereldwijde industrie beïnvloed en ingrijpend veranderd met een toonaangevende betrokkenheid bij O + O

Vidal Candies heeft innovatiekracht in het DNA zitten. Het snoepgoedbedrijf heeft een sterke Onderzoeks- en Ontwikkelingsafdeling, die investeert in het maken van nieuwe en vooruitstrevende producten. Sinds de oprichting in 1963 is het bedrijf trendsetter geweest en wordt het in de sector gezien als synoniem van kwaliteit. Enkele van de meest herkenbare producten op de markt, komen van oorsprong uit de laboratoria van het Spaanse bedrijf. Producenten van over de hele wereld imiteren vervolgens kenmerkende producten die bij Vidal Candies gecreëerd zijn, en plaatsen ze tussen de belangrijkste producten van hun eigen collectie. Dit zijn enkele van de bekendste voorbeelden.

Gebitjes. Achter in de jaren 70 kwam Vidal met zijn bekende gebitjes op de markt. Deze schuimpjes werden in vele kleuren gemaakt en zijn een van de items geworden dat bij elk soort publiek in de smaak valt.

Bakstenen. Vidal was in de late jaren 70 pionier in het maken van dropsnoepjes in een doorlopend proces. Later hebben ze Bakstenen ontworpen, een gepatenteerde uitvinding en een van de favoriete snoepjes onder de meest veeleisende fijnproevers.

Zacht fruit. Dit zijn apart verpakte snoepjes met de heerlijke smaak van laaghangend fruit. Een klassieker van het bedrijf sinds 1987, als eerste in zijn categorie op de markt.

Meloentjes. In 1977 zijn deze miniatuur meloenen binnen de muren van het bedrijf verschenen, met het karakteristieke aroma en zure of vloeibare vulling zijn vele consumenten opgegroeid.

Aardbeien met crème vulling. Dit is een kenmerkend product van Vidal Candies en onderdeel van zijn Gevulde Fruitgum lijn. Het was een wereldwijde revolutionaire uitvinding en was in 1998 het eerste gevulde snoepje dat op de markt kwam.

Rode duivels. Dit snoepje heeft een uiterst gedetailleerd ontwerp van het gezicht van een duivel en combineert zoete smaken met een pittige touch. Dit product was ontworpen en gemaakt bij Vidal in 2008.

Voetballen. Deze eerste bubblegum dragee, een replica van een voetbal, was de eerste in zijn soort en is in 2013 gemaakt door Vidal. Smash en basketballen worden ook in bubblegum gemaakt, deze producten hebben het exacte design van tennis- en basketballen.

Dipper XL Framboos. Dit was een revolutie in de categorie zachte, chewy snoepjes.  Met de platte, lange vorm, de sterke framboossmaak en tongkleurende eigenschappen, is het een van de favoriete traktaties onder de jonge consumenten.   

Vidal wijst een groot deel van zijn inzet toe aan de procedures van zijn brede scala aan producten. In het bedrijf zijn ze bewust van het belang van voortdurende vernieuwing en de consequenties daarvan.  Zo verklaren zij: “Wij ontwikkelen nieuwe producten om aan de marktvraag te voldoen. We zijn pioniers, we zijn referentiepersonen in de sector. Onze O+O afdeling is een van onze sterkste en stabielste pijlers”. Het bedrijf behoudt op die manier de hoogste kwaliteitsstandaarden en dat is de reden dat Vidals producten overal ter wereld nagemaakt worden.