Vidal candies bereikt een dubbelcijferige omzetgroei

Vidal candies bereikt een dubbelcijferige omzetgroei

Het bedrijf blijft doorlopend internationaal uitbreiden en noteert een omzetgroei van 11%, tot 152 miljoen euro

De eindejaarcijfers van 2018 zijn de beste van de afgelopen jaren voor Vidal Candies, dankzij een omzetgroei van 11%. Hetgeen neerkomt op een stijging van 135 miljoen euro in 2017, naar 152 in 2018. Het bedrijf ervaart een sterke en energieke groei die gefocust is op de internationale markt. Dit heeft geleid tot de opening van een nieuw verkoopkantoor in Japan, na de implementatie van die in Zuid-Korea en Australië & Nieuw-Zeeland in 2017. Momenteel heeft Vidal 15 verkoopkantoren wereldwijd verspreid en zijn de producten in 90 landen te vinden.

Het omzetcijfer van afgelopen jaar, 152 miljoen euro, is het hoogste tot dusver en, volgens verklaring van het bedrijf, het resultaat van “hoge managementcapaciteit en -inzet welke hebben geleid tot een bestendigde en stijgende lijn in de markt”. “Daarbij”, voegen zij toe, ”zijn wij tevreden met ons solide en nooit aflatende werk gebaseerd op onderzoek, ontwikkeling, vernieuwing en kwaliteit”. Dit waren enkele van de belangrijke elementen zoals gepresenteerd in het laatste rapport van de London Stock Exchange Group, waarin Vidal stond als een van de 1000 bedrijven met de beste prognoses in Europa. 

Vidal is leidend in productieprocessen. Het bedrijf heeft twee productiecentra en een nieuw logistiek centrum met de modernste, geoptimaliseerde technologie om zo efficiënt mogelijk te zijn op het gebied van productie en distributie. Bovendien valt het op door de mate van groei wat betreft de grootte van het personeelsbestand; deze bestaat uit meer dan 1200 arbeidskrachten, “het menselijke team is er verantwoordelijk voor dat het hart van het bedrijf zo sterk slaat”, benadrukt het bedrijf.

Dankzij al deze factoren heeft dit snoepgoedbedrijf uit Murcia (Spanje) de positie van wereldwijde benchmark dat de weg opent en een trend neerzet in de industrie. Vidal: “Dit zoete moment met aanhoudende groei zal voortduren in 2019. In de loop van het jaar ontwikkelen we nieuwe productlanceringen, promoten we oorspronkelijke projecten en hopen we te blijven uitbreiden”.

Lees verder